Продуховљена реч у Кладову

Поводом сада већ традиционалних Ђурђевданских дана у Кладову, одржана је врло занимљива и изузетно посећена духовна трибина на тему „Патријарх Павле наш савременик“. Беседио је Јован Јањић, аутор изузетно тиражног (и на више страних језика преведеног) двотомног дела о блаженопочившем патријарху српском Павлу „Будимо људи“.

Био је то скуп какав се не памти у овом крају. Сала Центра за културу у Кладову, где је трибина одржана, у организацији овдашње Црквене општине, била је испуњена до последњег места. А одјек овог духовног сабрања разнео се и много даље од града у којем је одржано.

Господин Јован Јањић, који, иначе, тренутно обавља дужност главног и одговорног уредника издавачке делатности Удружења књижевника Србије, смирено, а, надасве, надахнуто и зналачки говорио је о томе шта нам је све био и шта нам све значи патријарх Павле. Поред осталог, преносио је своја запажања и речи патријарха Павла, које је лично слушао у сусретима и разговорима са Његовом Светошћу.

Публика је са видном пажњом саслушала сваку изговорену реч, и узвраћала искреним аплаузима.

Након ове, после дужег времена прве овакве трибине, показала се жеља да убудуће буде више оваквих духовних окупљања – где се ће се чути права, продуховљена реч и угостити људи који имају шта да кажу. И, управо из тако показане жеље и сада већ стеченог искуства, Црквена општина Кладова планира да, у складу са својим могућностима, чешће организује оваква духовна сабрања.

GRBUKS

 Удружење књижевника Србије

Француска 7, 11000 Београд

 

 

 

Телефон: 381 11 2626 081, 381 11 2626 278

Е-маил:  uks.srbije@gmail.comknjizevnenovineuks@gmail.com

Факс: 381 11 2626 278, 381 11 2635 979

Текући рачун: 205-200273-87 Комерцијална банка

 

                                                                                               © Удружење књижевника Србије

                                                                                                      Уређује: Милош Бркић

                                                                                                     Сарадник: Милан Панић