ДРАГУТИН МИНИЋ КАРЛО ПОНОВО ПРЕДСЕДНИК СЕКЦИЈЕ САТИРИЧАРА УКС

Драгутин Минић Карло поново је изабран за председника Секције сатиричара Удружења књижевника Србије на Скупштини која је одржана у Београду 23. децембра. За заменика председника изабран је Саво Мартиновић, а за секретара Александар Чотрић.

 

Скупштина је почела минутом ћутања у знак сећања на Дејана Патаковића и Зорана Ранкића из Београда и Борислава Митровића и проф. др Слободана Јанковића из Бањалуке, сатиричаре који су преминули у 2019. години.

 

На Скупштини је разматран и усвојен извештај о раду Секције сатиричара у претходне четири године у којем се истиче значај награде „Радоје Домановић“ коју додељује УКС, учешће чланова Секције на фестивалима хумора и сатира у Србији (Сатира фест у Београду, Златна кацига у Крушевцу, Чивијада у Шапцу, Јужњачка утеха у Алексинцу...) и у Српској (Фестивал хумора и сатире у Бијељини и Фестивал „Крива Дрина“ у Зворнику), сарадња са Удружењем књижевника Републике Српске, Московским клубом афористичке, Удружењем пољских афористичара и бугарским сатиричарима окупљеним око часописа „Стршел“, као и објављивање Антологије српске сатире и афоризама у САД на енглеском језику, коју је приредио проф. др Бранко Микашиновић из Вашингтона и Антологије европског афоризма „Трагачи за парадоксима“, објављене у Северној Македонији у којој се међу шездесетак аутора налази двадесетак српских афористичара, по избору Мила Ђорђијоског.

 

Скупштини Секције сатиричара УКС присуствовали су, међу осталима, писци Витомир Теофиловић, Слободан Симић, Душан Пуача, Саво Мартиновић, Миливоје Јозић, Душан Пуача, Нада Караџић, Момчило Стојановић, Митар Ђерић и Лела Милосављевић.

GRBUKS

 Удружење књижевника Србије

Француска 7, 11000 Београд

 

 

 

Телефон: 381 11 2626 081, 381 11 2626 278

Е-маил:  uks.srbije@gmail.comknjizevnenovineuks@gmail.com

Факс: 381 11 2626 278, 381 11 2635 979

Текући рачун: 205-200273-87 Комерцијална банка

 

                                                                                               © Удружење књижевника Србије

                                                                                                      Уређује: Милош Бркић

                                                                                                     Сарадник: Милан Панић