Меморандум о сарадњи УКС и Представништва Републике Српске у Србији

17. априла 2014. године су у свечаном салону Удружења књижевника Србије, уз присуство бројних гостију из Србије и Републике Српске, г. Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Србији и г. Радомир Андрић,  председник Удружења књижевника Србије, потписали Меморандум о сарадњи, као документ којим се, у складу са Споразумом о специјалним везама Србије и Српске, регулише конкретна сарадња у организовању књижевних манифестација, промовисања књига и књижевних часописа и заједничких наступа српских књижевника са леве и десне стране Дрине у трећим срединама.

У изјавама после потписивања Меморандума и Андрић и Цицовић су изразили уверење да је овим Меморандумом озваничена досадашња успешна сарадња, али се, што је много значајније, њиме подстиче и умногоме унапређује будућа сарадња, пре свега у организацији Београдских међународних сусрета писаца, мајских Дана Ћирила и Методија у Србији и Кочићевог дана у Београду.

Изражавајући наду да ће комшијска сарадња од данас бити још успешнија, г. Цицовић је посебно нагласио да је простор Србије и Републике Српске један духовни и културни простор, недељив, и да на пољу културе и уметности нема, нити може бити границе између нас са оне и нас са ове стране Дрине.

-  Желио бих да већ ове године један дио програма традиционалне међународне манифестације Дани Ћирила и Методија буде реализован и у Републици Српској, и потрудићемо се да то и остваримо.

Председник Удружења књижевника Србије г. Андрић је истакао добру сарадњу са Удружењем књижевника Српске, како у директрном контакту два удружења, тако и уз заиста значајно учешће Представништва Републике Српске у Србији, и изразио наду да ће и будућа сарадња, подстакнута овим Меморандумом, бити исто тако успешна, не само у ове три манифестације (Београдски међународни сусрети писаца, Дани Ћирила и Методија и Кочићев дан у Београду), него и у свим другим, па и у заједничким наступима у земљама у региону.

GRBUKS

 Удружење књижевника Србије

Француска 7, 11000 Београд

 

 

 

Телефон: 381 11 2626 081, 381 11 2626 278

Е-маил:  uks.srbije@gmail.comknjizevnenovineuks@gmail.com

Факс: 381 11 2626 278, 381 11 2635 979

Текући рачун: 205-200273-87 Комерцијална банка

 

                                                                                               © Удружење књижевника Србије

                                                                                                      Уређује: Милош Бркић

                                                                                                     Сарадник: Милан Панић